open-navfaktor-logo
search
Spektakl u Cazinu
Rukometni Zmajevi savladali Sloveniju i otvorili vrata Evropskom prvenstvu
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine blizu su plasmana na Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.
27.04.2023. u 21:35
get url
text

Bh. rukometaši su večeras u sjajnoj atmosferi u Cazinu savladali Sloveniju rezultatom 27:26 i otvorili vrata ka smotri najboljih selekcija Evrope.

Zmajevi su poveli golom Burića, Slovenci su odmah u narednom napadu uzvratili.

Gosti su u šestoj minuti prvi put otišli na dva gola prednosti. Naši rukometaši su u 13. minuti serijom 4:0 došli do tri gola prednosti (9:6).

Zmajevi golom Šanića u 18. minuti prvi put dolaze do plus četiri (11:7).

Slovenci prave seriju 4:0 i dolaze do izjednačenja. Gosti su nakon toga kratko imali vodstvo, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 15:15.

Naši momci su golom Burića poveli na otvaranju drugog poluvremena, ali Slovenci vrlo brzo uzvraćaju i dolaze do preokreta.

Slovenci u 40. minuti prvi put dolaze do tri poena prednosti (20:17).

Naši momci su do preokreta došli u 48. minuti preko Draganića (23:22). Do kraja susreta su se smjenjivala vodstva, a Zmajevi golom Hamidovića dolaze do vrijednog trijumfa.

Zmajevi posljednji meč kvalifikacija igraju u nedjelju u Podgorici protiv Crne Gore.

U trenutnoj situaciji naša selekcija je na tabeli najboljih trećeplasiranih reprezentacija druga sa dva boda kao i Farski Otoci i samo nas dvije-tri senzacije u posljednjem kolu mogu odvojiti od plasmana na EURO.

Plasman na EP osigurat će po dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe, uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.