Općina Centar

Ruši se prvi objekat na trasi Prve transverzale

Objavljeno: 06.11.2019. u 14:30

Načelnik Nedžad Ajnadžić potpisao rješenje o uklanjanju prvog objekta na trasi Prve transverzale, a koji se nalazi u ulici Tešanjska 13

Sa potpisivanja rješenja u Općini Centar

Izgradnja Prve transverzale je najveći prioritet za Općinu Centar Sarajevo gdje se načelnik Nedžad Ajnadžić zajedno sa općinskim službama maksimalno angažovao kako bi svi poslovi iz nadležnosti ove lokalne zajednice bili što prije završeni.  

Tako je u srijedu, 6. novembra 2019. godine, načelnik Ajnadžić potpisao rješenje o uklanjanju prvog objekta na trasi Prve transverzale, a koji se nalazi u ulici Tešanjska 13.

Ovo rješenje je doneseno u skladu sa Regulacionim planom Crni vrh kojim je predviđeno uklanjanje navedenog stambenog objekta radi realizacije ove izuzetno značajne putne komunikacije koja se nalazi na prvom mjestu prioriteta od posebne važnosti za razvoj, kako Kantona Sarajevo, tako i općine Centar.

Povodom ovog rješenja koje je, nakon dostavljanja potpune dokumentacije, doneseno istog dana načelnik Ajnadžić je naglasio da će svi zahtjevi Vlade Kantona Sarajevo i nadležnih ministarstava, te Zavoda za izgradnju KS i kantonalne Direkcije za puteve u vezi sa rješavanjem imovinsko-pravnih pitanja uklanjanja stambenih i poslovnih objekata na važećoj, planom utvrđenoj trasi Prve transverzale, u svakom pojedinačnom predmetu, za koje je dostavljena potpuna i uredna dokumentacija od strane ovih institucija, biti rješavani u najhitnijim zakonom predviđenim rokovima, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Izvor:   Press Općine Centar

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije