open-navfaktor-logo
search
Engleska Premier liga
Rutinska pobjeda: Liverpool nastavio sjajnu seriju protiv Bournemoutha
Liverpool u prvih 16 kola ima 15 pobjeda i jednu neriješenu utakmicu, što je ukupno 46 bodova
07.12.2019. u 18:43
get url
text

Liverpool je još jednom pobjedom nastavio sjajnu seriju u Premier ligi i prenio dodatni pritisak na svoje najbliže pratioce Leicester i Manchester City, koji u ovom momentu zaostaju 11, odnosno 13 bodova. U utakmici 16. kola Redsi su danas slavili kao gosti protiv Bournemoutha sa uvjerljivih 0:3.

Iako baz pošteđenih Sadia Manea i Trenta Alexandera-Arnolda te povrijeđenog Fabinha u prvih 11, vidjelo se da je Liverpool mnogo kvalitetniji tim. Domaći su pružali dobar otpor, ali su u 35. minutu ostali bez kapitena i stuba odbrane Nathana Akea, koji je prilikom uklizavanja povrijedio zadnju ložu i morao je izaći iz igre.

Nepun minut nakon izlaska Akea Liverpool vodi golom Oxlade-Chamberlaina nakon prelijepog dugog pasa Hendersona. Prije odlaska na odmor Liverpool udvostručuje prednost. U 44. minutu pogodio je Keita na asistenciju Salaha. U drugom dijelu Liverpool je izašao da završi posao i to je učinio u 54. minutu nakon sjajnog ubacivanja Salaha, kojega je uposlio Keita. Bilo je to konačnih 0:3.

Liverpool u prvih 16 kola ima 15 pobjeda i jednu neriješenu utakmicu, što je ukupno 46 bodova.

Manchester City večeras dočekuje gradskog rivala United, dok Leicester sutra gostuje kod Aston Ville.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.