Liverpool je još jednom pobjedom nastavio sjajnu seriju u Premier ligi i prenio dodatni pritisak na svoje najbliže pratioce Leicester i Manchester City, koji u ovom momentu zaostaju 11, odnosno 13 bodova. U utakmici 16. kola Redsi su danas slavili kao gosti protiv Bournemoutha sa uvjerljivih 0:3.

Iako baz pošteđenih Sadia Manea i Trenta Alexandera-Arnolda te povrijeđenog Fabinha u prvih 11, vidjelo se da je Liverpool mnogo kvalitetniji tim. Domaći su pružali dobar otpor, ali su u 35. minutu ostali bez kapitena i stuba odbrane Nathana Akea, koji je prilikom uklizavanja povrijedio zadnju ložu i morao je izaći iz igre.

Nepun minut nakon izlaska Akea Liverpool vodi golom Oxlade-Chamberlaina nakon prelijepog dugog pasa Hendersona. Prije odlaska na odmor Liverpool udvostručuje prednost. U 44. minutu pogodio je Keita na asistenciju Salaha. U drugom dijelu Liverpool je izašao da završi posao i to je učinio u 54. minutu nakon sjajnog ubacivanja Salaha, kojega je uposlio Keita. Bilo je to konačnih 0:3.

Liverpool u prvih 16 kola ima 15 pobjeda i jednu neriješenu utakmicu, što je ukupno 46 bodova.

Manchester City večeras dočekuje gradskog rivala United, dok Leicester sutra gostuje kod Aston Ville.