Sabina Ćudić između porodice i karijere: Suprugu asistiram u kuhinji, odjeću posuđujem od mame

Objavljeno: 24.10.17 u 19:53

Navikli smo je uvijek vidjeti dotjeranu, vedru, nasmijanu… No, za nju je, kaže uspjeh ako ujutro iz kuće izjuri sa dvije iste cipele na nogama i bez tragova hrane na odjeći…

Ćudić: Potpredsjednica “Naše stranke” i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo
Ćudić: Potpredsjednica “Naše stranke” i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo

Tako je to kada ste mama, a ona tu najljepšu, ali istovremeno i najodgovorniju ulogu u životu, uspješno “igra” već treću godinu, piše Coolstyle.

– Vremena za beauty rituale je malo, na masaži sam do sada bila tačno dva puta, oba kao poklon od prijateljica koje o svom izgledu vode puno više računa od mene. Ali da budem do kraja iskrena, ne radi se samo o nedostatku vremena, nego velikim dijelom i o mojoj ogromnoj nestrpljivosti da na jednom mjestu budem toliko dugo bez jasne obaveze. Moj najveći luksuz su noći u toku kojih uspijem spavati šest ili više sati – kaže Sabina Ćudić, majka dvogodišnjeg Nardisa, supruga, profesorica, političarka britkog jezika.

Dan joj kaže, počinje veoma rano Nardisovim čupanjem kose i štipanjem za nos, a onda slijede uobičajni rituali svake porodične žene.

– Pripremanje doručka, telefoniranje, spremanje za vrtić, vječna potraga za ključevima, kako mojih, tako i onih supruga Albana, a kad jednom izjurim iz stana, onda se obavezno vratim da provjerim stanje pegle, svjetla, ringle… Ostavim Nardisa u vrtić, idem u kancelariju gdje me čeka mala, ali mlada, pametna, brza i duhovita ekipa, kojoj se zaista radujem svako jutro. Alban fantastično kuha, pa po povratku kući obično asistiram u kuhinji, ali da budem iskrena, udruženi Nardis i ja, u kuhinji više odmažemo nego što pomažemo – otkriva nam uz osmijeh svoj dnevni ritual potpredsjednica “Naše stranke” i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, nekad studentica univerziteta u SAD-u i Velikoj Britaniji, svojevremeno najbolja debatantica na svijetu.

Više pročitajte na linku.