Sarajevo je sezonu otvorilo porazom na Koševu. Tuzlaci su slavili rezultatom 2:1.

- Gorak okus, s obzirom na prikazano. Presjekao nas je taj brzi gol u 3. minuti. Nakon toga smo trebali određeno vrijeme da se stabiliziramo i pohvatamo konce. Nismo stvarali previše šansi, osjećaj je da jeftino primamo golove. Momcima na htijenju i zalaganju nemam zamjerki. Na određenim pozicijama nedostaje malo kvaliteta - rekao je Sablić na konferenciji za medije.

- Nismo otvorili prvenstvo kako smo željeli, ali bit ćemo mi OK. Imamo mi i nekolicinu igrača koji će, nadam se, što prije biti na dispoziciji - dodao je on.

Poručio je da su klupski ciljevi izlazak u Evropu.

- Sarajevo će se uvijek boriti za iste ciljeve. Tek je sve ispred nas. U procesu smo stvaranju ekipe, stvaramo je. Vjerujem da ćemo biti konkurentni sa svima koji ciljaju na najveća mjesta. Cilj kluba je izaći u Evropu, mi smo Sarajevo, usmjereni smo da svaku utakmicu dobijemo i da budemo najbolji - veli Sablić i dodaje da je Mersudin Ahmetović blizu povratka na travnjak i da će on biti najveće pojačanje ako bude zdrav i spreman.

Trener Sarajeva kazao je da klub želi dovesti golmana i igrača na lijevo krilo.

Što se tiče golmanske pozicije, mladi Adnan Kanurić nije odgovorio zadacima.

- Nezahvalno mi je spominjati i apostrofirati ga. Mlad je i ne želim da potone nakon ovoga. Evidentno je da su reakcije mogle biti kvalitetnije. Nadam se da ćemo uskoro imati tu rješenje, možda Dizdarević dobije priliku u sljedećoj utakmici - poručio je hrvatski stručnjak.

Sarajevo u narednom kolu gostuje kod Posušja.