Sarajevo

Sabor IZBiH: Husejin ef. Smajić povukao se iz utrke za novog reisu-l-ulemu

Objavljeno: 21.09.2019. u 13:30

Husejin ef. Smajić je pismenim putem povukao svoju kandidaturu

Trku za poglavara IZBiH nastavljaju tri kandidata

FOTO: Fena

Husejin ef. Smajić povukao je svoju kandidaturu iz utrke za novog reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, saznaje Anadolija.

U Sarajevu je u toku sjednica Sabora IZ u BiH na kojoj je jedna od dnevnih tačaka i utvrđivanje kandidatske liste za izbor reisu-l-uleme. Sabor je danas trebao glasati za tri od trenutna četiri kandidata koji će ući u uži krug za izbor novog reisu-l-uleme IZBiH.

Kako saznaje novinar Anadolije, kandidat Husejin ef. Smajić je pismenim putem povukao svoju kandidaturu, te je aklamacijom utvrđena lista od tri kandidata koji će nastaviti izbornu trku za poglavara IZ u BiH, a to su Husein ef. Kavazović, Muamer ef. Zukorlić i Salem ef. Dedović.

Saznaje se također kako su na današnjoj sjednici obnovljeni mandati predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) Mevludu ef. Dudiću i predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću. Izbori za reisu-l-ulemu će najvjerovatnije biti održani 12. oktobra ove godine.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije