open-navfaktor-logo
search
Mladi norveški napadač
Salihamidžić nije udovoljio zahtjevu: Poznato zašto je propao transfer Haalanda u Bayern
Mladi Norvežanin Erling Haaland trenutno je jedan od najtraženijih igrača na fudbalskom tržištu, a brojne klubove privlači kvalitetom ali i činjenicom da mu je tek 21 godina.
25.08.2021. u 15:57
get url
text

Stasiti napadač krajem 2019. godine dogovorio je transfer iz RB Salzburga u Borussiju Dortmund za obeštećenje u iznosu od 20 miliona eura, koje je u međuvremenu skočilo na više od 100 miliona eura.

Iste zime kada je Norvežanin dogovorio transfer u BVB vrlo lako mogao je završiti u redovima minhenskog Bayerna, no posao na kojem je radio sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić propao je jer klub sa Allianza Arene nije želio ugoditi zahtjevu Haalandovog oca.

Naime, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, a ni rukovodstvo i stručni štab njemačkog velikana nisu bili spremni ispuniti uvjet koji je od njih tražio otac mladog napadača. Alf-Inge Haaland zahtjevao je od Bayerna garancije za određenu minutažu, što bi mu garantovao rijetko koji klub koji u svom sastavu ima Roberta Lewandowskog u životnoj formi.

Ono na šta u Bayernu nisu bili spremni u Dortmundu su očito prihvatili bez problema, pa će taj "rizik" vjerovatno dobro unovčiti u budućnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.