open-navfaktor-logo
search
"Kriv" je automobil
Salihamidžić ponovo kažnjava: Coman skupo plaća povredu klupskog pravilnika
Sportski direktor i člna Izvršnog odbora Bayerna Hasan Salihamidžić u prošlosti se "obračunavao" sa zvijezdama njemačkog velikana jer su mimo klupskog pravilnika koristili privatne automobile, a ne one klupske.
16.03.2021. u 12:53
get url
text

Posljednji koji bi mogao biti kažnjen je francuski reprezentativac Kingsley Coman, koji je na trening aktuelnog prvaka Evrope stigao sa Mercedesovim džipom.

Za bilo koju vrstu klupski obaveza fudbaler Bayerna u obavezi su koristiti klupske automobile, i to Audijeve, koji u svom posjedu ima i određeni postotak klupskih dionica (8,33 posto).

Poznato ime iz auto-moto indrustrije sa 50 miliona eura godišnje sponzoriše tim sa Allianz Arene, a Salihamidžić očito neće trpjeti nedisciplinu pojedinih fudbalera.

Njemački mediji prenose kako će Francuz zbog ove povrede klupskog pravilnika biti kažnjen sa 50 hiljada eura.

U januaru 2020. godine bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine kaznio je nekoliko fudbalera Bayerna jer su privatnim automobilima dolazili na treninge, a Comanu ovo nije prvi put da pravi ovakav prekršaj. 

Prošle godine je na trening stigao sa "McLarenom" vrijednim više od 200.000 eura, jedna četvrtina tog iznosa sada će otiću u klupsku kasu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.