open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Salihamidžić ušutkao kritičare: S jednim igračem zadržao se najduže u slavlju
U Hasanu Salihamidžiću brojni njemački mediji vidjeli su tek lutku kojom će Bayernovi "šefovi" upravljati onako kako je njima volja, nakon što je bivši reprezentativac Bosne i Heregovine postavljen za sportskog direktora najvećeg njemačkog kluba.
24.08.2020. u 10:17
get url
text

Braco se na startu svoje karijere sportskog funkcionera susretao s velikim brojem prilično žestokih kritika javnosti, ali i medija, a bilo je mnogo onih koji su mu adresirali svaki kiks kluba sa Allianz Arene.

Sve je to strijelac prvog gola za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u jednom zvaničnom susretu naplatio sinoć, i to s kamatom.

Po drugi put u svojoj historiji Bavarci su osvojili "triple" (Bundesliga, DFB Pokal, Liga prvaka), a u tome ima itekako velikih zasluga rođenog Jablaničanina.

Hasan je sinoć slavio, i to s punim pravom. Bayern je do titule prvaka stigao sa 11 pobjeda u isto toliko mečeva, što nikad ranije nije ostvario nijedan drugi tim, a postali su i treći tim koji je stigao do 500 golova u Ligi prvaka.

Salihamidžić je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka slavio sa fudbalerima Bayerna, no najviše se zadržao u zagrljaju s Robertom Lewandowski, najboljim strijelcem ovosezonskog izdanja Lige prvaka sa 15 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.