open-navfaktor-logo
search
Posjetio povratnike
Salkić sa Bošnjacima Modriče i Vukosavlja: Ovdje su naša vijekovna ognjišta
Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska posjetio je danas Bošnjake Modriče i Vukosavlja, gdje je razgovarao s predstavnicima Bošnjaka iz ovih općina o aktuelnim dešavanjima u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.  
18.01.2022. u 18:39
get url
text

Salkić je pozvao Bošnjake da vjeruju institucijama države, ali i da budu oprezni.

- Pozivamo, očekujemo i tražimo od institucija države BiH da rade svoj posao, da sankcionišu one koji šire međunacionalnu mržnju, siju strah i pozivaju na nasilje u ovom entitetu, rušeći ustavni poredak BiH. Pozivam Bošnjake u ovom dijelu BiH da vjeruju državnim institucijama, ali i da budu oprezni. Evidentno je da su separatistički orijentisane vlasti ovog entiteta usmjerene na uznemiravanje i provociranje Bošnjaka sa ciljem izazivanja reakcije. Mi smo svoji na svome u našoj domovini Bosni i Hercegovini, ovdje namjeravamo ostati da živimo u miru na našim vijekovnim ognjištima - poručio je Salkić.

Naglašava da je primjetna zabrinutost zbog retorike i postupaka entitetskih vlasti, ali i pojedinih dešavanja u ovom dijelu države.

- Okruženje u kojem se nalazimo, političke poruke koje čujemo i pjesme postrojenih pripadnika MUP-a RS jasno je da nisu dobronamjerne i da ne ulijevaju povjerenje u sigurno okruženje - dodao je.

Zbog toga je, kako kaže, neophodan oprez i traženje od institucija BiH da garantuju svim svojim građanima sigurnost i sigurno okruženje. 

- Pozivam separatistički orijentisane vlasti u ovom entitetu da odustanu od rušenja ustavnog poretka zajedničke nam domovine BiH te da svi zajedno radimo na izgradnji povjerenja i boljih uslova i ambijenta za život svih naših građana - izjavio je Salkić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.