open-navfaktor-logo
search
Mišljenje novinara
"Šamar" za regionalnu ligu koju je Terzić zamislio bez klubova iz BiH i Hrvatske
Generalni direktor Crvene zvezde Zoran Terzić nedavno je otkrio kako bivši prvak Evrope intenzivno radi na formiranju regionalne lige, ideje koja postoji već desetak godina ali koja se ne sprovodi u djelo.
03.06.2020. u 07:26
get url
text

I do su raniji prijedlozi osim klubova iz Srbije uglavom uključivali i timove iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Terzić se srbijanske klubove želio vidjeti u zajedničkom takmičenju s ekipama iz Rumununije, Bugarske i Mađarske, no čini se da je njegova ideja dobila pravi šamar.

VEZANI TEKST - Terzićev plan o regionalnoj ligi zaobišao BiH, ali i Hrvatsku

- Niko od predsjednika klubova ne govori o kreiranju neke regionalne lige kakvu guraju predstavnici iz Srbije - kazao je novinar Nemzeti Sporta za Telegraf, koji je radio veliku priču na tu temu.

- Sama ideja možda i nije loša, ali u sljedećih pet godina nema šanse da se dogodi. Što se Bugarske tiče, mislim da je nama iz Mađarske više stalo igrati jednu takvu ligu s klubovima iz Hrvatske, Slovenije i Slovačke, nego putovati u geografski udaljenu Bugarsku - zaključak je mađarskog novinar.

Novinar rumunskog Adevarula i njegov bugarski kolega Teodor Borisov dijele identičan stav.

- Ovo je prvi put da čujem za tu ideju. Ukoliko bi budžet te regionalne lige bio u visini onog u Evropskoj ligi, rumunski klubovi bi prihvatili tu ideju, jer njih zanima samo jedna stvar, a to je novac - naglasio je Amir Kiaras, a Borisov zaključuje:

- Bilo kakav novac da se ponudi je bolji od onog koji se ne ponudi. Bolje je i to nego ništa.

Ideja je da u toj ligi igraju po četiri najbolja kluba iz Srbije, Mađarske, Rumunjske i Bugarske, no čini se da je i ova ideja još daleko od realizacije. Ko zna, možda za pet godina, kako reče mađarski kolega, neke stvari budu jasnije. Za sada izgleda da je Terzićeva ideja propala...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.