Saopćenje prenosimo u cijelosti: 

Cijenjene Bišćanke i Bišćani,

Danas je i zvanično počela predizborna kampanja u BiH, iako se ona faktički vodi već mjesecima. Ja, kao kandidat SDA za gradonačelnika Bihaća, zbog ljudskih, porodičnih i profesionalnih obaveza, ali i iz poštovanja prema biračima, kampanju počinjem tek danas.

Cijenjeni birači, ja vam ne mogu i neću mnogo obećavati. Šta su obećanja i koliko ona danas znače!? Obećali su nam da će graditi pa nisu, onećali su da će rušiti pa nisu, obećali su nam napredak, radna mjesta, obećali Bihać kao evropski grad. Umjesto toga, danas imamo hiljade Bišćana, koji žive i rade u evropskim gradovima, jer u svom gradu to nisu mogli.

Ja ću vam obećati samo ono što mogu ispuniti, a to je poštenje, marljivost, profesionalnost i predanost. Naravno da imam planove, čijoj se realizaciji namjeravam posvetiti i koje ću vam prezentirati u kampanji, koja je pred nama. Korektnu ću se odnositi prema drugim kandidatima i biračima, zato što to zahtijevaju propisi, zato što smo svi potpisali kodekse o ponašanju u izborima i na kraju, zato što sam takav čovjek.