open-navfaktor-logo
search
Istekao ugovor
Samir Zeljković više nije igrač Veleža
Fudbalski klub Velež Mostar obavijestio je sve svoje članove, navijače i prijatelje kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je ugovor sa dosadašnjim fudbalerom Rođenih Samirom Zeljkovićem istekao, te da isti neće biti produžen.
01.06.2023. u 15:21
get url
text

Samir Zeljković rođen je 4. septembra 1997. godine u Sarajevu. Stigao je 19. jula 2018. godine iz FK Igman.

Prve fudbalske korake napravio je u Akademiji FK Sarajevo, da bi karijeru kasnije nastavio u NK TOŠK Tešanj kao posuđeni igrač.

Nakon TOŠK-a, karijeru je nastavio u konjičkom Igmanu, u kojem je proveo jednu sezonu. Član FK Velež postaje 19. jula 2018. godine.

U crvenom dresu je odigrao ukupno 149 utakmica, u kojima je upisao dva pogotka i dvije asistencije. Poznat je po nevjerovatnom sprintu pri kojem je postigao brzinu od čak 36.07 km/h!

- Zlatnim je slovima upisan u bogatu historiju našeg kluba, kao član generacije koja je izborila plasman u UEFA Europa konferencijsku ligu, te po prvi put u modernoj historiji osvojila Kup BiH - poručili su iz redova Rođenih.

Zeljković je treći fudbaler koji je napustio Velež u posljednjih nekoliko dana. Prije njega su to učinili Slaviša Bogdanović i Haris Ovčina 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.