open-navfaktor-logo
search
Majka je napustila
Samohrani otac usvojio bebu sa Downovim sindromom nakon što ju je odbilo 20 porodica
Donijela mi je radost i osjećaj ispunjenosti. Ponosan sam što sam njen otac, kazao je Luca
29.11.2019. u 22:42
get url
text

Samohrani otac koji je usvojio bebu sa Downovim sindromom, koju je prethodno odbilo 20 porodica, kazao je kako je "istog trena osjetio da je ona njegova kćerka".

Luca Trapanese iz Napulja u Italiji usvojio je djevojčicu Albu koja je bila stara samo 13 dana kada ju je majka dala na usvajanje, zbog njenog stanja.

Nakon što ju je majka napustila, još 20 porodica odbilo je da usvoji djevojčicu.

Čim je Luca upoznao malenu, shvatio je da će ona biti njegova kćerka. On je u julu 2017. godine dobio skrbništvo i Albin život zauvjek se promijenio, piše Mirror.

Luca je za BBC kazao kako od 14-te godine volontira i radi sa osobama sa poteškoćama, te da je osjećao kako ima dovoljno iskustva i znanja da se stara o djevojčici.

- Kada sam je prvi put držao u rukama, bio sam presretan. Odmah sam je osjećao kao svoju kćerku. To je bio prvi put da čuvam tek rođenu bebu. Prije toga, uvijek sam se bojao. Međutim, kada sam prvi put uzeo Albu, znao sam da sam spreman da budem njen otac - kazao je.

On je nedavno počeo dokumentovati svoj put u odgoju kćerke, te je njegov Instagram profil za veoma kratko vrijeme zapratilo više od 130.000 ljudi.

Ispričao je kako je dijete promijenilo njegov život, te da se sve "vrti" oko nje.

- Donijela mi je radost i osjećaj ispunjenosti. Ponosan sam što sam njen otac - kazao je.

Tokom razgovora također je naveo kako je njegov slučaj specifičan zato što "ruši stereotipe o očinstvu, religiji i porodici".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.