open-navfaktor-logo
search
Australian Open
Sanjanka nakon drame u Melbourneu: Dobila sam napad panike...
Dok je Dalila Jakupović bila na koljenima, sudija je saopćio da ona ne može nastaviti meč i pobjedu je dodijelio njenoj suparnici
15.01.2020. u 12:31
get url
text

U utorak je svjetsku sportsku javnost potresla vijest da je Dalila Jakupović, slovenska teniserka porijeklom iz Sanskog Mosta, predala meč kvalifikacija za Australian Open nakon što se doslovno srušila na terenu.

Zrak u Autraliji zbog požara koji haraju zemljom nije dobar ni za mirovanje, a kamoli za ozbiljne sportske aktivnosti.

Jakupović, nekada 69. teniserka svijeta, igrala je dvoboj prvog kola kvalifikacija, a srušila se na kraju drugog seta. Nije mogla doći do zraka. Morala je predati dvoboj, čime je izgubila šansu da se kvalificira na glavni turnir.

- Osjećam se dobro. Jutros sam imala bolove u prsima, a sada je puno bolje - rekla je teniserka za Siol.net.

Naglasila je da je u utorak u Melbourneou zrak bio loš, da su čak otkazane i utrke konja, a rijetki gledaoci nosili su posebne maske kada su dolazili na tribine.

- Nakon 10 minuta zagrijavanja i normalne igre, osjetila sam bolove u prsima. Tokom meča, kontaktirala sam ljekara u prvom setu kod rezultata 4:3. Čak ni tada nisam mogla doći do zraka. U nastavku sam se osjećala malo bolje, a u drugom setu kod rezultata 6:5 odigrala sam posljednji poen na sve ili ništa. Nakon toga sam poklekla. Nisam se više mogla podići. Nisam mogla doći do zraka. Legla sam na pod, poslije toga sam dobila napad panike jer nisam mogla disati - otkrila je slovenska teniserka.

Dok je Dalila Jakupović bila na koljenima, sudija je saopćio da ona ne može nastaviti meč i pobjedu je dodijelio njenoj suparnici.

Ona smatra da je to opravdano i da su uvjeti za obje igračice bili isti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.