U sklopu projekta stadion Santiago Bernabeu će služiti kao veliki medicinski centar.

- Kao rezultat bliske saradnje dvije institucije, stadion Santiago Bernabeu će ponuditi prostor koji je opremljen za skladištenje donacija medicinskog materijala - saopćili su iz Reala.

Dodaje se da će sve uskladištene zalihe biti proslijeđene španskim zdravstvenim vlastima, pod nadležnošću državne Vlade, kako bi se resursi, neophodni u trenutnoj vanrednoj situaciji u zdravstvu, iskoristili na najbolji i najučinkovitiji način.

Osim toga, Real Madrid će staviti na raspolaganje svoje kapacitet kako bi organizacije ili privredni subjekti na jednostavan način mogli dostaviti donacije u novcu ili materijalu za Ministarstvo zdravstva Španije.

- Kroz mehanizme koji su već uspostavljeni i pod stalnim nadzorom glavnog sanitetskog centra gradu Valdemoro u madridskoj oblasti, Ministarstvo zdravstva bit će odgovorno za raspodjelu donacija centrima i organizacijama kojima je najpotrebnija - zaključili su iz slavnog madridskog kluba.

Španija je jedna od najpogođenijih svjetskih zemalja pandemijom korona virusa. Španske vlasti danas su potvrdile da je do sada preminilo 4.089 ljudi, dok je potvrđeno 56.188 oboljelih od COVID-19.