open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo bez najboljeg strijelca dočekuje Široki, mladi gradski derbi na Otoci
Nakon što su u petak odigrana tri susreta 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, preostala tri meča igraju se danas.
17.10.2020. u 09:19
get url
text

Od 15 sati igraju se urakmice Krupa - Mladost i Olimpik - Željezničar, dok se od 20 sati na Koševu sastaju Sarajevo i Široki Brijeg.

Duel između Krupe i Mladost bit će izuzetno važan za dva tima koja se nalaze u dnu tabele.
Domaćin je trenutno na pretposljednjem mjestu sa sa sedam bodova, dok je Mladost stepenicu više na premijerligaškoj tabeli sa deset bodova. U sedam međusobnih susreta obje ekipe upisale su po dvije pobjede, dok su tri utakmice su završene bez pobjednika.

U istom terminu kada i meč u Krupi na Vrbasu igra se mali gradski derbi na stadionu Otoka između Olimpika i Željezničara. Vukovi su posljednjeplasirani tim PLBiH sa svega tri boda, dok je Željo treći sa 18 bodova. S pobjedom danas izabranici Amara Osima izbili bi na drugu poziciju.

- Znamo da je protivnik u teškoj situaciji, znamo način kako igraju pogotovo na svom terenu, ali isto tako znamo da smo mi u principu ti koji će se više pitati. Kada kažem u principu mislim na činjenicu da ćemo morati neke stvari poduzeti da bi bila takva situacija da se mi više pitamo - kazao je Amar Osim, koji je priznao da je situacija sa igračkim kadrom pozitivnija nego pred utakmicu protiv Tuzala Cityja.

Olimpik u zvaničnim mečevima nikada nije savladao Željezničar otkako se igra Premijer liga BiH. Plavili su trijumfovali čak 18 puta, a samo dva susreta su okončana bez pobjednika.

Pravdu na susretu na Otoci dijelit će Aleksandar Njegomirović s pomoćnicima Moamerom Čauševićem i Emirom Zahiragićem. Četvrti sudija je Sabrija Topalović.

Utakmica između Olimpika i Željezničara igra se u subotu s početkom od 15 sati uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.

Derbi 11. runde domaćeg prvenstva od 19.05 sati igra se na stadionu "Asim Ferhatović Hase", gdje se sastaju Sarajevo i Široki Brijeg.

Aktuelni prvak naše zemlje jedini je bez poraza u PLBiH ove sezone. Širokobriježani su petoplasirani, a u goste Sarajevu stžu nakon dvije vezane pobjede.

Široki u goste Sarajevu stiže znatno oslabljen.
Za derbi na Koševu, pored Bernarda Matića koji je u reprezentativnoj pauzi napustio klub sa Pecare, ne konkurišu Dario Miškić, Josip Pehar, Filip Brekalo, Zvonimir Begić, Marko Pervan, Luka Knežević, Toni Jović i Stipe Jurić.

- Ne idemo s bijelom zastavom. Naši domaćini imaju vrlo kvalitetnu ekipu, nemaju poraza, uvjerljivo su prvi, ali vjerujem u kvalitetan nastupsvojih igrača. Sigurno ćemo znati zaprijetiti našem domaćinu. Nije nam cilj ne izgubiti, želimo pobjedu na Koševu - kazao je Karačić.

Ekipa Sarajeva bit će oslabljena neigranjem najboljeg strijelca i "A" reprezentativca Benjamina Tatara zbog suspenzije.

Utakmica Sarajevo - Široki Brijeg igra se od 19.05 sati uz direktan prijenos na Arena Sport, a pravdu na meču koji zaključuje 11. kolo PLBiH dijelit će Dragan Petrović iz Banje Luke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.