open-navfaktor-logo
search
Bez odobrenja
Sarajevo: Centrotrans nastavio prijevoz u Starom Gradu
Centrotrans čeka privremeno rješenje, a do tada će pružati svoje usluge građanima Starog Grada, kazala je Borislava Purković
06.11.2018. u 10:21
get url
text

Kantonalni saobraćajni inspektori jučer su u popodnevnim satima okončali inspekcijske nadzore na svih 11 minubuskih linija na područiju općine Stari Grad, na kojima je od jutros prijevoznik Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo uspostavio redovan prijevoz putnika.

Inspekcijskim nadzorima, izvršenim na terenu i u sjedištu firme, utvrđeno je da je Centrotrans-Eurolines Sarajevo 5. novembra počeo obavljati javni linijski prijevoz putnika bez prethodno pribavljenog odobrenja nadležnog organa, odnosno Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Iz navedenog razloga inspektori će, u skladu sa svojim ovlaštenjima, u daljem toku inspekcijskog postupka donijeti rješenja o privremenoj zabrani obavljanja prijevoza na svih 11 linija. Zabrana ostaje na snazi do otklanjanja utvrđenih nedostataka. Inspekcijski nadzori bit će nastavljeni i u narednom periodu uz blagovremeno poduzimanje svih zakonom pedviđenih mjera, saopćeno je iz Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo. 

Bez obzira na nalaz inspekcije minibusi Centrotransa nastavili su prijevoz koji se i danas odvija po redu vožnje.

- Centrotrans čeka privremeno rješenje, a do tada će pružati svoje usluge građanima Starog Grada. Općina Stari Grad i načelnik Ibrahim Hadžibajrić stoje iza naše odluke i mi nastavljamo sa svojim poslom, jer su to prije svega stanovnici ove općine tražili - kazala je Borislava Purković iz Press službe Centrotransa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.