open-navfaktor-logo
search
Saopćenje s Koševa
Sarajevo dokumentom s Grbavice "demantovalo" izjavu Amara Osima
Trener Željezničara Amar Osim bio je itekako direktan nakon derbija u kojem su gradski rivali podijelili bodove, a koji je završen rezultatom 1:1.
04.11.2020. u 23:06
get url
text

U svom izlaganju nakon derbija strateg Plavih nije štedio večerašnje domaćine, konstatujući da mu je prenstvo "malo neregularno".

VEZANI TEKST - Osim: Tačno znam što nisu htjeli igrati kad su umorni, davali smo im lopte kao levati

Povodom obraćanja šefa stručnog štaba FK Željezničar Amara Osima na večerašnjoj press konferenciji nakon odigranog susreta devetog kola Premijer lige BiH oglasio se i Bordo tim, te "demantovao" trenera gradskog rivala. Sarajevo je priznalo da nije željelo odgoditi derbi, a onda nespretno prozvalo trenera Plavih, što se može vidjeti i u dopisima koji su sa Grbavice i Koševa poslani u FSBiH.   

- U vezi sa terminom odigranog susreta, te insinuacijama o namještanju takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da je večerašnji termin odigravanja susreta predložen upravo od strane gostujućeg tima.

Naime, FK Željezničar je 7. oktobra uputio molbu FSBiH u vezi sa zamjenom termina utakmica 9. kola (planiranog za 28.10.) i osmine finala Kupa (04.11.). Fudbalski klub Sarajevo se najiskrenije nada da će se FK Željezničar u budućnosti ponašati sportski, fer i korektno, te da će prestati sa iznošenjem netačnih navoda u medijima - saopćili su iz FK Sarajevo, te u prilogu svog saopćenja na zvaničnoj stranici objavili dopis koji im je uputio klub sa Grbavice, a koji potvrđuje njihove tvrdnje.

Objavljen je i odgovor FK Sarajevo također upućen Savezu u kojem se navodi da se Bordo tim zalagao da se utakmica igra 28. oktobra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.