open-navfaktor-logo
search
Voda se povlači
Sarajevo nakon poplava: Neki i dalje bez struje i vode za piće, štete se još zbrajaju
Četvrti dan nakon obilnih padavina koje su prouzrokovale poplave širom Bosne i Hercegovine, situacija je ipak nešto povoljnija. 
09.11.2021. u 19:35
get url
text

VEZANI TEKST - Besana noć stanovnika Ilidže: Šteta je ogromna, nema struje, mnogi nemaju grijanja i vode
 

Najteže je bio pogođen Kanton Sarajevo. Osim što je poplava prouzrokovala ogromne materijalne štete, građani ovog kantona imali su problema i sa snabdijevanjem strujom. U pojedinim naseljima u Općini Ilidža stanovnici struju nisu imali nešto više od 24 sata zbog kvara na trafostanici u Reljevu koja je bila gotovo potpuno potopljena. 

Šteta na trafostanici u Reljevu sanirana je u subotu, te je trafostanica u funkcionalnom stanju, ali su brojni poslovni objekti i domaćinstva i dalje bez struje zbog vode koja je dospjela u kuće i objekte.

{$galerijaFotografija}

VEZANI TEKST - Rajlovac nakon poplava: Messeru uništena skupa oprema, bageri izvlače automobile 

Velika materijalna šteta bilježi se i na stambenim objektima, posebno onima koji posjeduju podzemne garaže.

U krugu punionice kisika Messer u naselju Reljevo voda se gotovo potpuno povukla.

Podsjetimo, u punionici kisika Messer voda je, prema riječima radnika, dosezala i do dva metra, a veliki broj radnika trenutno radi na saniranju štete u ovoj punionici.

Još nije poznato kada bi Messer mogao normalno nastaviti sa radom, a iz kompanije su ranije kazali kako će za saniranje štete trebati od pet do sedam dana.

Osim što su građani Kantona Sarajevo zbog poplava bili uskraćeni za električnu energiju, problem se javio i sa pitkom vodom.

Iz Vodovoda i kanalizacije upozorili su građane dijela općine Stari Grad da voda sa Jahorinskih vrela nije zdravstveno ispravna, a slična situacija je i u općini Centar gdje su jutros stanovnici obaviješteni da voda iz lokalnih vodovoda na području ove općine nije za piće.

Poplave, Sarajevo, Lukavica, 09.11.2021
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.