open-navfaktor-logo
search
(Ne)transparentnost
Sarajevo otputovalo u Čitluk, gdje su Mirko Oremuš i Krste Velkoski?
Damir Kasum, novi predsjednik FK Sarajevo, obećao je transparentnost u koševskom premijerligašu.
24.07.2021. u 16:40
get url
text

Prema većini do sada viđenog, sve je i ostalo na obećanjima... Nedavno smo pisali kako Bordo klub dan nakon ispadanja od Milsamija na zvaničnoj stranici nije obavio rezultat protiv moldavskog tima (kasnije objavili viejst i frizirali datum).

VEZANI TEKST - FSBiH potvrdio, na Koševu "šute": Još jedan fudbaler napustio FK Sarajevo

O informacijama vezanim za raskide ugovora da ne pričamo. Tako su, između ostalih, Koševo napustili Ivan Jukić i Jasmin Mešanović, a o tome ni slova na zvaničnoj stranici kluba.

Posljednjem primjeru (ne)transparentnosti svjedočimo danas. Na Facebook stranici kluba objavljen je spisak igrača koji su otputovali na meč 2. kola PLBiH protiv Posušja.

- U Čitluk su otputovali sljedeći igrači: Dizdarević, Kanurić, Dupovac, Pidro, Đokanović, Kurdić, Salčin, Palić, Bešić, Varešanović, Dervišagić, Bodul, Bagarić, Fanimo, Cmiljanić, Sušić, Šabanović, Imamović, Trako i Ramić - saopćili su iz FK Sarajevo.

Među imenima putnika u Hercegovinu nema Mirka Oremuša i Krste Velkoskog, a navijači se,s razlogom pitaju, gdje su njih dvojica?

- Trener Bordo tima Goran Sablić u ovom susretu neće moći računati na dva iskusna igrača, Krstu Velkoskog i Mirka Oremuša, kojima su istekle radne dozvole - piše Sport1.

Osim njih dvojice, iz istih razloga, ni Sablić neće moći sjediti na klupi, a stručni štab neće moći računati ni na dvojicu ovoljetnih pojačanja - Vicka Ševelja i Darka Lazića.

Susret Posušje - Sarajevo igra se na Modrom docu sutra od 17 sati uz direktan TV prijenos na Moja TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.