open-navfaktor-logo
search
Pripremljen projekat
Sarajevo: Pogledajte kako će izgledati park Hastahana
Utvrđena je obaveza održavanja javne rasprave sa ciljem upoznavanja javnosti i svih zainteresiranih subjekata sa Nacrtom plana
28.05.2019. u 12:23
get url
text

Općinsko vijeće Općine Centar je na 36. redovnoj sjednici, održanoj 17. aprila 2019. godine, utvrdilo Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Regulacionog plana Gradski centar Marijin Dvor – lokalitet Hastahana, sa Nacrtom odluke o provođenju izmjena i dopuna ovog planskog dokumenta. Lokalitet Hastahane odlukom Skupštine Kantona Sarajevo od 14. maja 2019. godine nosi naziv "Park prof. dr. Nijaza Durakovića".

Odlukom o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski centar Marijin Dvor – lokalitet Hastahana utvrđena je obaveza održavanja javne rasprave sa ciljem upoznavanja javnosti i svih zainteresiranih subjekata sa Nacrtom plana.

Nadležna općinska služba je pripremila i videoprezentaciju nacrta idejnog rješenja Hastahane koja će biti prikazana građanima i gdje će jasno biti vidljivi sadržaji i zastupljenost zelene površine na ovom prostoru, ali i stanje u kojem se trenutno nalazi ova površina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.