open-navfaktor-logo
search
Razlaz sa trenerom
Sarajevo potvrdilo: Dogovoren sporazumni raskid sa Marinovićem i Milkanovićem
Na sastanku rukovodstva FK Sarajevo sa članovima stručnog štaba, Vinkom Marinovićem i Danimirom Milkanovićem, koji je održan danas, dogovoren sporazumni raskid saradnje, saopćio je aktuelni prvak BiH.
12.05.2021. u 20:37
get url
text

VEZANI TEKST - Vinko Marinović više nije trener Sarajeva

Vinko Marinović na klupu Sarajeva stigao je u decembru 2019. godine, a sa Bordo timom ostvario je nekoliko historijskih uspjeha.

- Po prvi put u bogatoj klupskoj historiji odbranjen je naslov prvaka države, a ostvaren je i niz od preko 460 dana bez poraza u okviru domaćih takmičenja. Pored toga, nakon nakon pobjede protiv Budućnosti iz Podgorice prošle godine Bordo tim se plasirao u play-off Evropske lige

FK Sarajevo se zahvaljuje Marinoviću i Milkanoviću na svim ostvarenim rezultatima u proteklom periodu, a posebno na korektnoj saradnji, te želi mnogo sreće u budućim sportskim uspjesima - navodi se na zvaničnoj stranici Bordo kluba.

S obzirom da se drugi članovi stručnog štaba ne spominju, izvjesno je da će najbolji kondicioni trener u našoj zemlji Eldin Jelešković i dalje brinuti o fizičkoj spremi fudbalera Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.