open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Sarajevo protiv BATE-a na Bilinom polju, Zrinjski gostuje u Švedskoj
Musemić priželjkuje pobjedu bez primljenog gola, a očekuje i veliku podršku sa tribina. Zrinjski u dobroj atmosferi otputovao u Švedsku
08.08.2019. u 08:03
get url
text

Dva bh. predstavnika u Evropi, Sarajevo i Zrinjski, večeras igraju prve utakmice 3. pretkola Evropske lige. Sarajevo dočekuje ekipu bjeloruskog prvaka BATE Borisova, dok Zrinjski gostuje u Švedskoj kod ekipe Malmoa.

Ekipa Sarajeva će i u utakmici 3. pretkola Evropske lige večeras protiv bjeloruskog prvaka BATE Borisova biti oslabljena, ali na sinoćnoj pres-konferenciji na Bilinom polju trener Sarajeva Husref Musemić najavio je povratak Aladina Šišića i Mersudina Ahmetovića.

 - Oni se vraćaju u kadar, a Ahmetović će i početi utakmicu - najavio je Musemić, te dodao kako se ne želi osvrtati na izostanke.

- Najbolji igrač je zdrav igrač. Kako mentalno, tako i fizički - istakao je Musemić i rekao da nisu bez šansi. Ako budu igrali, šansa i postoji, napomenuo je.

- Bilo bi neozbiljno da sada kažem gdje vidim našu šansu, ali mi ćemo dočekati svoju šansu. Protiv bilo koga, uz dužno poštovanje prema BATE Borisovu - kaže Musemić, dodajući  da su prikupili dovoljno podataka o Bjelorusima.

Oni su, kako je napomenuo Musemić, u zadnjih 11 sezona igrali devet puta u grupi Lige prvaka ili Evropske lige, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu.

- Svaki rezultat bez primljenog gola za nas je aktivan. U dvije utakmice protiv Celtica uspjeli smo postići pogodak, a ja se nadam da to možemo uraditi i sutra. Uz dozu opreznosti, pametne igre, discipline...možemo postići dobar rezultat, bez obzira što imamo određenih kadrovskih problema - rekao je sinoć Musemić na pres-konferenciji. 

Oni su, naveo je Musemić,  u sva četiri meča koja su igrali tokom ovog ljeta u Ligi prvaka, primili barem jedan gol.

- Nadam se da će i ovog puta...Ono što mi želimo, to igrači moraju prenijeti na teren. Oni su akteri -  podvukao je Musemić, te najavio da očekuje dosta navijača na tribinama zeničkog Bilinog polja.

- Normalno da očekujem podršku. Očekujem podršku i ljudi iz Zenice, ali i da će doći dosta naših navijača iz Sarajeva, koji su nam dali podršku i protiv Celtica - kazao je Musemić.

Kapiten Krste Velkoski, koji je sanirao povredu i bit će spreman za današnju utakmicu, istakao je odličnu atmosferu u timu te najvaljuje da će svaki igrač na terenu dati maksimum i prihvatiti svoju ulogu.

- Imali smo dovoljno vremena da uvidimo niihove mane i vrline. Probat ćemo to da iskoristimo na najbolji mogući način i da ostvarimo aktivan rezultat za revanš - kazao je Velkoski, koji je dodao kako ni njemu nije problem što ove sezone igra malo dalje od gola.

Drugi bh. predstavnik, Zrinjski, večeras igra protiv švedskog Malmoa. Mostarci su osokoljeni prolaskom holandskog Utrechta u 2. pretkolu, te sigurno u meč protiv Malmoa ulaze u dobroj atmosferi.

Strateg mostarskog kluba istakao je kako će moći računati na sve igrače, a nije štedio ni pohvale na račun sutrašnjeg protivnika.

-O protivniku ne treba trošiti riječi. Analizirali smo ih u proteklom periodu i uvidjeli kako su posebno dobri u ofenzivnom dijelu. Moje mišljenje je kako je u fudbalu odbrana temelj uspjeha, morat ćemo odigrati pametno, a pritom biti kompaktni i agresivni - kazao je Vukas u najavi utakmice.

Usporedio je Malmo s prošlim protivnikom Zrinjskog.

-Malmo nije isto što i Utrecht. Šveđani se više kreću kada su bez lopte. Od koga prijeti najveća opasnost? Ima mnogo dobrih igrača, od Rosenberga koji je igrao u Njemačkoj, pa nadalje... - kazao je.

Vukas je istaknuo i kako Malmo ima određene mane koje će njegovi izabranici pokušati da iskoriste, a vjeruje i da će Zrinjski uz pomoć svojih navijača uspjeti na kraju da ostvari dobar rezultat pred revanš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.