open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo protiv Širokog za ostanak na vrhu, Željo domaćin Slobodi
Mečevi 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas
26.09.2018. u 08:14
get url
text
FK Sarajevo
FK Sarajevo

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se ubrzanim ritmom. Nakon što su proteklog vikenda odgrani mečevi desetog, danas je na programu svih šest susreta 11. kola. Tri susreta igraju se sa početkom u 16 sati.

GOŠK će seriju od tri uzastopna poraza nastojati prekinuti na domaćem terenu protiv Čelika, koji je u prošlom kolu remizirao na Bilinom polju protiv Tuzla Cityja, čime navijači Zeničana i nisu bili pretjerano zadovoljni.

Tuzla City će također od 16 sati na Tušnju dočekati sastav Krupe, koja je za vikend teško poražena na svom terenu od Sarajeva (1:4), dok će lokalni derbi odigrati Zvijezda 09 i Radnik.

Priliku da nastave pozitivnu seriju aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, fudbaleri Zrinjskog, imat će na stadionu Pod Bijelim brijegom, gdje dočekuju Mladost. Gosti iz Doboja kod Kaknja u proteklom kolu su na MGM Farm Areni remizirali sa Željom, što izabranicima Adnana Zildžovića može biti samo dodatni motriv pred ovo teško gostovanje. Utakmica u Mostaru počinj u 17 sati.

Pola sata kasnije na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" počet će derbi kola između prvoplasiranog Sarajeva i četvrtoplasiranog Širokog Brijega. Bordo tim je za vikend u gostima kod Krupe upisao ubjedljiv trijumf i to bez pet standarnih fudbalera, dok se Široki na Pecari do samog finiša utakmice mučio protiv Zvijezda 09.

Ništa manje interesantno neće biti ni u posljendjem susretu 11. kola Premijer lige u kojem Željezničar od 20.30 sati na stadionu Grbavi dočekuje Slobodu. Plavi su za vikend isputili lidersku poziciju remijem (2:2) u gostima kod Mladosti, a Milomir Odović nije bio pretjerano zadovoljan igrom pojedinih fudbalera svog tima u ovom susretu.

Premijer liga, 11. kolo:
GOŠK - Čelik (16 sati)
Zvijezda 09 - Radnik (16)
Tuzla City - Krupa (16)
Zrinjki - Mladost (17) BHT1
Sarajevo - Široki Brijeg (17.30) mojaTV
Željezničar - Sloboda (20.30) mojaTV

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.