open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo, Široki Brijeg i Borac protiv novajlija traže izlaz iz krize
Tri meča 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu bit će odigrana danas.
25.07.2021. u 07:59
get url
text

Bit će to prilika da tri ekipe koje su predstavljale BiH u UEFA takmičenjima (Sarajevo, Široki Brijeg i Borac) protiv novajlija u eliti (Posušje, Rudar i Leotar) pokušaju pronaći izlaz iz krize.

Sarajevo će od 17 sati gostovati Posušju na Modrom docu. Mnogo stvari ne funkciniše u Bordo taboru, a najnoviji problemi se odnose na to da stručni šta neće moći računati na Mirka Oremuša i Krstu Velkoskog, kojima su istekle radne dozvole.

Ipak, uprkos svim problemima u Bordo taboru se ipak nadaju da mogu do prvog ovosezonskog trijumfa (imaju dva poraza - Tuzla City 1:2, Milsami 0:1, te jedan remi - Milsami 0:0).

Slična situacija je i sa Širokim Brijegom koji je šokantno eliminisan iz Evrope od Vlaznije, da bi na premijerligaškoj premijeri remizirao sa Zrinjskim.

S obzirom na to da je gradski derbi Zrinjski - Velež odgođen, zbog nastupa Rođenih u Evropi, kolo će večeras zatvoriti Borac i Leotar (21). Banjalučani su u četrvtak doživjeli blamažu i Belfastu, gdje su deklasirani od Linfielda (0:4), što vjerovatno znači i oproštaj od Evrope. Stoga se prvaka BiH sada može okrenuti obavezama u domaćem prvenstvu, gdje ćeimati jako težak zadatak da odbrani šampionsku titulu.

Rezultati, parovi, sudije i satnica

Radnik - Sloboda 1:2
Tuzla City - Željezničar 2:1

nedjelja

17 sati

Posušje - Sarajevo (Sabrija Topalović, Amer Macić, Marko Perić - Moja TV)
Rudar - Široki Brijeg (Haris Kaljanac, Amir Kadić, Boris Dujmović)

21 sat

Borac - Leotar (Velimir Drinić, Marko Zelenika, Tarik Mulasmajić - Arena Sport)

TABELA

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.