open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Sarajevo želi iskoristiti kiks Želje: Bordo tim može na plus sedam
Još tri meča 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas.
22.11.2020. u 08:04
get url
text

Program od 13 sati otvaraju Krupa i Velež uz prijenos na Areni Sport. Krupa je bez pobjede još septembra, kada je senzacionalno pobijedila Želju na Grbavici. Velež je prije reprezentativne pauze pobijedio Široki Brijeg, a u međuvremeno od istog protivnika ispao iz Kupa BiH.

Rođeni su pod imperativom ako žele zadržati priključak za pozicijama koje vode u Evropu, a Feđa Dudić ne može računati na jednog od najboljih igrača Samira Radovca, koji će odraditi suspenziju zbog žutih kartona.

Sarajevo ima dobru priliku da se na tabeli odlijepi od gradskog rivala Željezničara na sedam bodova.

Bordo tim koji je na reprezentativnu pauzu otišao sa dva vezana remija, dočekuje Olimpik na stadionu Koševo.

Sarajevo nema suspendovanih igrača, a nije poznato da li su se od koronavirusa oporavili golman Kovačević, stoper Šerbečić i kapiten Velkoski, kao ni to da li je u međuvremeno još neko zaražen. Van stroja je Ahmetović zbog teže povrede.

Olimpik je u međuvremenu ostao bez trenera. Esad Selimović je odstupio sa mjesta šefa struke, a ekipu će do imenovanja novog kormilara predvoditi Dževad Šarić.

Utakmica na Koševu počinje u 15 sati, a sudi je Danijel Bojo iz Kiseljaka. Direktan prijenos osigurala je Moja TV.

Zavjesu na 15. kolo spustit će Široki Brijeg i Radnik utakmicom na Pecari koja počinje u 17 sati. I tim iz Semberije je u pauzi ostao bez trenera. Slavko Petrović je, kako je kazao, odstupio zbog brojnih prijetnji koje je dobio u Bijeljini. Duel će voditi njegovi saradnici, jer Radnik nije imenovao novog trenera.

Utakmicu iz Širokog direktno prenosi Arena Sport.

U subotu je Tuzla City u gradu soli pobijedio Mladost 1:0, Željo i Sloboda na Grbavici odigrali su 2:2, dok je Zrinjski u derbiju kola savladao Borac 2:1.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.