- Postoje i kuloarske priče da bi Milorad Dodik trebao napustiti svoju poziciju u Predsjedništvu BiH i da će naredne godine voditi Vladu Republike Srpske. Time bi Dodik pokazao da sve karte baca upravo na izbore 2022. godine, jer zna da su za njegovu stranku ovi izbori biti ili ne biti - kazao je Šarović. 

Predsjednik SDS-a je naglasio da je ova Vlada blijeda i ne može da ostvari investicioni ciklus koji svakodnevno najavljuju. 

- Priliv stranih investicija u Republici Srpskoj je katastrofalan. Očigledno je da će u narednoj izbornoj godini poseći za vještačkim povećanjem budžeta koji treba da pokaže prikaz rasta. Od stranaka opozicije isključivo zavisi pobjeda. 2022. godina je najbolja prilika da se SNSD pobjedi jer oni više nemaju nikakvih ideja niti mogu šta da ponude građanima - poručio je Šarović. 

Govoreći o izmjenama izbornog procesa Šarović je kazao da je stava da je neophodno unaprijediti tehnički aspekt izbornog procesa dok krupne stvari koje zadiru u ustavnu strukturu zemlje oko kojih trenutno nema konsenzusa, treba ostaviti za neka buduća vremena. 

Šarović se osvrnuo i na često konfuzne izjave Milorada Dodika kada su u pitanju NATO intergacije BiH, te još jednom ponovio stav SDS o vojnoj neutralnosti BiH te da Republika Srpska treba da prati Srbiju. 

- Milorad Dodik vješto igra igru manupulacija kada govori o NATO. Dodik jednu priču priča u Sarajevu, drugu priča Vučiću, treću priča Rusiji a četvrtu Briselu. Tom igrom kupuje vrijeme ali takva igra ima rok trajanja - zaključio je Šarović.