open-navfaktor-logo
search
"Potpuno nezakonje"
Šarović: SDS će tražiti poništavanje izbora u Doboju
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je danas da će ta stranka tražiti poništavanje izbora u Doboju "jer tamo vlada potpuno nezakonje".
15.11.2020. u 20:15
get url
text

Izrazio je nadu da će i druge političke partije imati sličan stav i da će zajedno učiniti sve kako bi spriječili one koji žele na nezakonit način oteti izbornu volju građana.

Šarović je rekao da očekuje da će institucije, Centralna izborna komisija i opštinske, kao i gradske izborne komisije, biti na visini zadatka i pokazati da su jači od kriminala koji u nekim sredinama kontroliše izborne procese.

Istakao je da je situacija dramatična u nekoliko sredina, te da je SDS uputio više prigovora i žalbi na odvijanje izbornog procesa.

- Posebno je dramatično u Doboju, gdje se okupljaju građani. Nepravilnosti su evidentirane u Trebinju, Zvorniku, Banjoj Luci i u Istočnom Sarajevu. Evidentiran je veliki broj kršenja Izbornog zakona i onemogućavanja svih akreditovanih posmatračima da učestvuju u biračkom procesu - rekao je Šarović, prenose Nezavisne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.