Republiku Srpsku, kaže Šarović, mi sami ne trebamo gurati u izolaciju i provocirati još dublju krizu, koju nismo spremni da iznesemo.

- Za sve ono što kao Republika Srpska hoćemo i trebamo, na što opravdano ukazujemo sa naše strane i što zaista moramo mijenjati, trebamo prije svega da obezbedimo unutrašnju raspravu i konsenzus u samojRS i da pri tome ne prijetimo nikome i ne vučemo jednostrane poteze. U tome se mi razlikujemo od Dodika - istakao je Šarović.

To znači, dodao je on, da na bilo koji način ne treba da budemo oni koji ugrožavaju mir, već da trebamo voditi pametnu i razumnu politiku, jedinu koja će donijeti pozitivan rezultat za nas.

- Mahanje pesnicom od strane aktuelne vlasti je pogrešan potez. Suočeni su sa potpunim neuspehom u vođenju RS i zato pokreću točak krize na širem planu. A takva politika je prijeteća i pogubna i to najviše po Republiku Srpsku. Dodik igra ovu igru sam i prvenstveno zbog sebe, ali ukoliko ne bude zaustavljen, previsoku cijenu njenih posljedica platićemo svi - upozorio je Šarović.

On je to izjavio uoči susreta predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, večeras u Beogradu.