Javno izvlačenje ove nagradne igre koju svi pamte po sloganu "Konzum ili Mercator biraj i novi Renault Austral điraj" održano je 29. marta u Mercator centru Ložionička u Sarajevu, a izvlačenju su mogli prisustvovati svi zainteresirani učesnici, kupci ili slučajni posjetitelji centra. Također, svi zainteresirani izvlačenje su mogli pratiti i direktno na kanalima društvenih mreža Konzuma i Mercatora.

Euforija je bila ogromna jer Konzum i Mercator poklanjaju čak dva automobila Renault Austral a najsretniji učesnici koji su svojili automobile Renault Austral su Sedina Mehanović i Đuro Ivanović.

- Uime kompanija Konzum i Mercator čestitam sretnim dobitnicima dva automobila Renault Austral te im želim mnogo lijepih trenutaka i puno pređenih kilometara u njihovim novim automobilima, a ujedno čestitam i svim ostalim dobitnicima vrijednih nagrada u okviru ove nagradne igre. Radujem se jer smo u prilici godinama unazad zajedno sa našim partnerima dijeliti radost i obradovati naše kupce zaista vrijednim nagradama. Možete se prisjetiti da smo prošle godine poklonili dva automobila Renault Kadjar, prije toga Renault Captur i Renault Clio, Fiate 500, Seat Aronu i Toyotu Corrolu. Osim automobila, koji su već prepoznatljivi za naše nagradne igre, poklanjali smo i vrijedna putovanja, tehniku te čak 100.000 KM vrijednosti poklon kupovina čime smo samo u prošloj godini za nagrade naših kupaca izdvojili gotovo 300.000 KM. Za nas je to prilika da se kupcima zahvalimo za dugogodišnju lojalnost te sa zadovoljstvom mogu reći da i u narednom periodu za njih pripremamo nove vrijedne nagrade i druge benefite koji će kupovinu u Konzum i Mercator prodavnicama širom BiH učiniti još atraktivnijom i povoljnijom, a najsretniji kupci poput dobitnika ovih automobila će je, siguran sam, dugo pamtiti – izjavio je Haris Arnautović, rukovodilac Službe marketinga kompanija Konzum i Mercator.

Podsjetimo, osim dva vrijedna automobila Renault Austral nagradni fond ove nagradne igre obuhvatao je i 5x Samsung LED televizor, 5x Samsung mobitel, 5x HP laptop, 5x Samsung Galaxy pametni sat te po pet poklon kupovina u Konzum ili Mercator prodavnicama u vrijednosti po 100 KM, 200 KM i 300 KM.

Spisak sretnih dobitnika kao i više informacija o nagradnoj igri dostupno je na web stranicama www.konzum.co.ba i www.mercator.ba .