Pozdravljamo usvajanje budžeta institucija BiH na sjednici Predsjedništva BiH, i pozivamo SNSD da konačno prestane s blokadom Parlamenta, kako bi budžet bio usvojen i u ovoj instituciji, te postao operativan, saopćili su iz SDA. 

-Sasvim su razumljivi zahtjevi sindikata policijskih službenika za usvajanjem budžeta, kojim je predviđeno povećanje plaća za više hiljada pripadnika policijskih agencija na državnom nivou (SIPA, Granična policija i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela).

Nedopustivo je da SNSD blokiranjem usvajanja budžeta oduzima zakonsko pravo državnih policajaca, koji već 10 godina čekaju na obećano povećanje plaća.

Nedopustivo je da parlamentarci SNSD-a primaju višestruko visočije plaće od plaća policajaca, iako ne dolaze na sjednice, a da istovremeno blokiraju da povećaju plaće onih, koji rade izuzetno zahtijevan posao štiteći svakodnevno sigurnost građana, uključujući i sigurnost tih parlamentaraca.

Ukoliko Milorad Dodik i SNSD odluče da zaustave usvajanje budžeta, potvrdit će da su skupina bogatih političara koji nemaju sluha ni srca za prava običnih ljudi, te da su spremni radi svojih stranačkih interesa uvesti zemlju u krizu, i spriječiti povećanje životnog standarda ljudima širom BiH - navodi se u saopćenu SDA.