-Najprije, sramotno je da se Konaković nije udostojio uputiti izvinjenje građanima i javnosti, nakon što je Ustavni sud Federacije jasno kazao da je Konaković neustavno izabrao Danijelu Kristić na poziciju predsjedavajuće, pokušavajući blokirati formiranje nove Vlade KS. Podsjećamo javnost da je Konaković, sa svojim koalicionim partnerima i potplaćenim "pravnim ekspertima", digao neviđenu buku, tvrdeći da samo on zna tumačiti Ustav, zakone i Poslovnik. Bilo je čak riječi da država ovisi o tome hoće li Kristić i Konaković zadržati fotelje. A nakon što je Ustavni sud jasno ustvrdio da su sve to bile opsjene i histerija, neutemeljena u pravu, Konaković se sa svojim "pravnim ekspertima" ušutio - istakli su iz SDA KS.

A, kako dodaju, nakon što su svi relevantni sagovornici u NATO paktu pozdravili i usvojili Program reformi, sada bi javnost trebala da sve to zanemari i da vjeruje "ekspertu" Konakoviću.

-Potpuno je neozbiljno da se takvo lice, koje ne poznaje čak ni Poslovnik Skupštine KS, sada pokušava nametnuti kao autoritet za tumačenje NATO puta Bosne i Hercegovine - zaključili su iz SDA KS.

Podsjetimo, Konaković je tokom vikenda na svome Facebook profilu između ostalog komentirao kako "niko više ne govori o NATO putu naše zemlje, čak se ni Komisija za integracije u NATO ne može održati".

Naveo je i da su objasnili Dodik i Tegeltija da su na naš put u NATO stavili tačku i vezali nas za stav i put Srbije, dodajući da su utihnuli povici "imamo ANP". Također, pritom je ustvrdio da ne postoji nijedna institucija koja bi mogla barem malo nasekirati dvojac Dodik-Čović.