open-navfaktor-logo
search
Prepucavanja
SDA Novo Sarajevo: Kojović unaprijed priznao poraz kandidata "Četvorke" Hasana Tanovića
Istupi kandidata za načelnika Hasana Tanovića evidentirali su njegovo elementarno nepoznavanje zakonodavstva, kao i procese osnovnog izvršnog djelovanja, ističu iz SDA Novo Sarajevo.
06.11.2020. u 11:48
get url
text

- Nerijetko se u svojim obećanjima koristio već implementiranim projektima, često je obećavao nerealne i neprovodive mjere. Iako samo formalno "Četvorka" kao opozicioni pakt nije pokazala zrelost u obraćanjima, već naprotiv, doživjela je već viđene historijske primjere gramzivosti - saopćili su. 

Dodaju da je bez ikakve kreativnosti nastavila sa neutemeljenim optužbama, te da je tako "jedan od lidera ove evidentno okrnjene 'Četvorke' Predrag Kojović u jučerašnjem videoobraćanju konzinstentan sa optužbama SDA u kontekstu izborne krađe, ne ponudivši nikakav drugi atribut, izuzev onog 'da se prijavio' za svog kandidata čime je otvoreno priznao poraz njihovog kandidata za načelnika Novog Sarajeva". 

- Naime, naši birači moraju znati da je Izborni zakon sasvim jasan, te da oni kao "Četvorka" na svim biračkim mjestima participiraju čak s većim brojem ovih članova, odnosno samih supervizora, zbog čega bi jednakim osnovom bojazan od ove krađe mogli iskazivati i mi. Zapravo, njih je više, "četvero" naspram našeg jednog. Jedino, ako se ne boje unutrašnje konkurencije, što je sada već sasvim evidentno čista realnost s obzirom na već jasnu sliku odrona "Četvorke" - ističu iz SDA Novo Sarajevo. 

Narod, dodaju, ipak vidi i zna i ovaj narod neće demagogiju, hoće konkretna i sprovodiva djela.

- Mi ćemo svojim sugrađanima ovo povjerenje uzvratiti i nastaviti tamo gdje smo stali, samo ovaj mandat sa pojačanim timom, vrhunskih i mladih stručnjaka - zaključili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.