Reakcija

SDA o sjednici NSRS: Ako se dovede u pitanje Dejtonski sporazum, prvo što će biti dovedeno u pitanje su entiteti

Objavljeno: 11.11.2019. u 17:40

Današnja sjednica Narodne skupštine RS kojom se problematizira Dejtonski mirovni sporazum predstavlja bespotrebni čin kojim se samo dodatno komplicira politička situacija u BiH, poručuju iz SDA

FOTO: Faktor

Današnja sjednica Narodne skupštine RS kojom se problematizira Dejtonski mirovni sporazum predstavlja bespotrebni čin kojim se samo dodatno komplicira politička situacija u BiH, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA). 

- Postojeće nadležnosti države BiH i pozicija međunarodne zajednice su dio Dejtonskog mirovnog sporazuma.  Bilo kakvo podrivanje ovih nadležnosti  je put kojim se ugrožava Dejtonski sporazum.  Ako se dovede u pitanje Dejtonski mirovni sporazum prvo što će biti dovedeno u pitanje su entiteti koji se nastali ovim Sporazumom. Država BiH je postojala i prije Dejtonskog mirovnog sporazuma - saopćeno je iz SDA. 

Iz ove stranke pozivaju SNSD i Milorada Dodika da poštuju sve postojeće zakone, jer postupanje po principu „švedskog stola“  nije moguće.

- To je u interesu i RS i svih naroda koji žive u tom entitetu - zaključuje se u saopćenju. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije