- O tome je u svom šokantnom svjedočenju na sjednici Skupštine KS govorila i zastupnica Bilsena Šahman, a sve je u svom izvještaju potvrdio i član Predsjedništva SDP-a Irfan Čengić u dopisu Centrali ove partije. – navodi se u saopćenju.

VEZANI TEKST - Čengić: Nikšić je zvao delegate da ne glasaju za mene, okretali su se janjci za direktore, prijetilo se otkazima

Tvrdnje Irfana Čengića da je pojedinim delegatima prijećeno da će ostati bez posla u javnom preduzeću Toplane ukoliko ne glasaju za Mašića, smatraju u SDA, nedvojbeno pokazuju kakvim se zloupotrebama služi rukovodstvo SDP-a. Samo ta potpisana izjava Irfana Čengića, dodaju, dovoljan je povod da Tužilaštvo po službenoj dužnosti pokrene istragu.

- Povoda je još mnogo, a između ostalog, i pomenuto svjedočenje zastupnica Bilsene Šahman na sjednici Skupštine KS, koje se odnosi na pokušaj rukovodstva SDP-a, uključujući i predsjednika Nermina Nikšića, da nezakonitom djelima obezbijede njen glas za tadašnju Vladu KS nudeći upravljanje cijelim zdravstvenim sektorom u KS – navodi se u saopćenju.

Da je na takav način pokušao trgovati utjecajem, dodaju, potvrdio je javno i sam Nermin Nikšić, pa bi bilo nužno da, smatraju u SDA, zajedno sa Damirom Mašićem pred nadležnim tužiocem objasni sve detalje ove afere.