- Hadžibajrić je izgleda zaboravio, ali građani nisu, kako je 2016. godine isto tako optimistično najavljivao da će "luksuzni hotel Hilton krasiti centar Sarajeva već krajem 2017. godine". Četiri godine nakon obećanja impresivne građevine u neposrednoj blizini Katedrale Srca Isusova -  hotela nema. Jedino što je uradio Hadžibajrić jeste da je prodao Feroelektro i uklonio zgradu i ostavio novu ilegalnu deponiju - ističu iz SDA.

Nažalost, dodaju, staro jezgro grada Hadžibajrić već godinama koristi kao poligon za "urbanistički i arhitektonski primitivizam" pri čemu je teritorij cijele općine žrtva i ruglo.

- Građani, ali i posjetioci ovog dijela grada svakodnevno svjedoče devastiranju stare gradske jezgre koja se odvija pod palicom trenutnog načelnika - od jeftinih građevinskih radova u jeku turističke sezone, doslovnog krpljenja ulica, nelegalnih deponija, opasnih ruševnih objekata i neočišćenih površina pa sve do reklamnih displeja na zaštićenom prostoru Baščaršije - dodaje se u saopćenju.

Neophodno je, nastavljaju, ukazati ali i zaustaviti devastiranje i propuste, posebno jer se dešavaju u staroj jezgri grada Sarajeva koja je pokazatelj autentičnog kulturno-historijskog naslijeđa, ali i vrijednih graditeljskih cjelina - prikaz nedjeljivog jedinstva vremena i prostora i kao takvo razglednica historije.

- I dok  gledamo šta se radi u Starom Gradu, čekamo obećani hotel, pitamo se hoće li i Trg Alije Izetbegovića izgledati kao sadašnji "Hilton" kod Katedrale!? - navode u saopćenju.