open-navfaktor-logo
search
Još neke su "obrisali"
SDP Živinice iz članstva isključio tri vijećnika i federalnog zastupnika
Još nekolicina članova SDP-a je obrisana iz članstva zbog narušavanja ugleda partije
07.09.2019. u 12:17
get url
text

SDP Živinice obavijestio je članove, simpatizere i građane Živinica da je odlukom predsjedništva SDP-a BIH od 04.09.2019. godine uspostavljen sistem funkcionisanja gradske organizacije s ciljem stabilizacije i harmonizacije odnosa SDP-ovaca u ovom gradu.

-Shodno pomenutoj Odluci izvršeno je konstituisanje Povjereništva u sastavu od 25 članova i određene su jasne smjernice za rad - navode iz SDP-a Živinice.

Na drugoj redovnoj sjednici Povjereništva donesene su Odluke o isključenju tri vijećnika u Gradskom vijeću Živinice i to: Nusret Mamić, Mujo Muratović i Muhamed Vrtagić kao i federalnog zastupnika Hasana Muratovića.

Pored isključenih članova donesena je Odluka da se brišu iz evidencije Osman Mešić, Mujo Beširović, kao i nekolicina članova SDP-a.

-Oni su djelovali suprotno odlukama organa SDP-a BIH i Statuta SDP-a BIH te time narušili ugled Socijaldemokratske partije. U toku je priprema za održavanje Izvještajno-izborne Konferencije Gradske organizacije SDP-a BIH Živinice. Pozivamo članove da aktivno uzmu učešće u predstojećim aktivnostima i daju svoj doprinos u jačanju Socijaldemokratske partije u Živinicama - saopćio je SDP Živinice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.