open-navfaktor-logo
search
Istočno Sarajevo
SDS: Sumnjamo da je požar u Energoinvestu podmetnut
SDS postavlja pitanje kako je moguće da požar izbije u praznoj sali iz koje su ukradene mašine u vlasništvu Vlade RS-a
11.08.2019. u 10:16
get url
text
get url
text

Srpska demokratska stranka sumnja da je jučerašnji požar u Energoinvestu u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrili tragovi ogromnog državnog kriminala. U ovom požaru je, kako ističu iz SDS-a, izgorjela najveća sala iz koje je isključena struja prije više od godinu dana i iz koje su izvučene mašine i nezakonito prodate u Zenicu.

-Iako je o ovom kriminalu samo u 2019. godini podnijeto više od sedam krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu i Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a, nikada nije podnijeta nijedna radnja od nadležnih u RS-u kako bi zaštitili svoju imovinu, između ostalog u skupim mašinama čija je vrijednost blizu 10 miliona KM. SDS postavlja pitanje kako je moguće da požar izbije u praznoj sali iz koje su ukradene mašine u vlasništvu Vlade RS-a - navodi se u saopćenju.

Srpska demokratska stranka izražava sumnju da se radi o prikrivanju državnog kriminala koji se godinama zataškavao i zbog toga je, kako navode, neophodno hitno uključivanje Tužilaštva kako bi se razotkrili vinovnici ove višegodišnje pljačke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.