Makedonski stručnjak na klupi Širokog Brijega Goce Sedloski nije bio zadovoljan igrom i partijom koju su njegovi izabranici pružili u prvom susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva.

Tima sa Pecare poražen je s 3:0 na Koševu.

- Čestitam Sarajevu na zasluženoj pobjedi, prvo poluvrijeme smo odigrali kriminalno. Ušli smo malo labavije, bez agresije bez želje, a Sarajevo nam to nije dozvoljelo. Počeli smo u drugom poluvremenu igrati, iako je Sarajevo imalo tu šansu na početku. Nakon toga smo držali loptu u posjedu, ali nas je Sarajevo na kraju kaznilo i čestitam im na pobjedi, najbolja su ekipa u Bosni i Hercegovini, ima još 90 minuta da se igra, ali bit će jako teško ovo stići - kazao je Sedloski nakon utakmice.

Makedonac je priznao da nije očekivao da će njegova ekipa doživjeti uvjerljiv poraz.

- Nisam očekivao ovakav rezultat, Sarajevo nam nije dozvolilo da igramo svoju igru, igrali su veoma agresivno i zabili dva gola na početku prvog poluvremena. Mi smo počeli igrati, ali to nije bilo dovoljno da napravimo nešto danas. Idemo dalje, spremiti se za ono što slijedi do kraja, odigrati prvenstvo i Kup u Širokom Brijegu, vidjet ćemo šta će biti do kraja - istakao je trener Širokog Brijega.