- Mnogo bi bilo lakše da smo pobijedili ili pokazali više na terenu. Međutim, momci su se trudili i željeli da se pokažu u najboljem svjetlu. Veliki broj igrača je dobio priliku, neki su je iskoristili, a neki i nisu. Ne bih nikoga posebno izdvajao, razgovarao sam sa igračima i oni znaju gdje su griješili i šta moraju popraviti.

Smeta mi što smo Crnoj Gori lako pružali šanse, što nije bilo više pritiska i dovoljno koncentracije da iz dvije stopostotne prilike koje smo stvorili u prvom poluvremenu, postignemo pogodak. Rezultat je na kraju i realan, ali protiv Danske moramo biti konkretniji, ozbiljniji, pokazati više snage i karaktera - kazao je Petev za zvaničnu stranicu FSBiH, ali nije otkrio koji igrači nisu iskoristili šansu. 

Selektor je govorio i o zdravstvenom biltenu u bh. timu.

- Igrači su odmorni, zdravi i osim Šehića spremni za današnji trening. Šehić ima problema sa koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjet ćemo koliko će biti spreman za Dansku. Vraća se Saničanin, što je dobro, ali neće biti Krunića kojeg sam pustio zbog neodložnih privatnih obaveza - kazao je Petev, najavivši nedjeljni meč protiv Danske:

- Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Evropi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za EURO, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prve do 90 minute. Već smo sedam, osam dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent sa gledaocima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati. 

Ukoliko Šehić ne bude spreman za duel sa Dancima, mjesto među stativama zauzet će Kenan Pirić, dok bi Krunića mogao zamijeniti Andrej Đokanović.