open-navfaktor-logo
search
Traži ozbiljnost
Šehić upitan za Dansku: Petev naružio pojedine Zmajeve, Krunić slobodan zbog neodložnih privatnih obaveza
Dva dana nakon utakmice sa Crnom Gorom selektor A reprezentacije BiH Ivaylo Petev kaže da su se utisci slegli, te da su detaljno analizirali igru našeg tima, ali i svakog pojedinca. Selektor bh. tima naružio je pojedine igrače, ali nije želio konkretno govoriti o imenima.
04.06.2021. u 11:09
get url
text

- Mnogo bi bilo lakše da smo pobijedili ili pokazali više na terenu. Međutim, momci su se trudili i željeli da se pokažu u najboljem svjetlu. Veliki broj igrača je dobio priliku, neki su je iskoristili, a neki i nisu. Ne bih nikoga posebno izdvajao, razgovarao sam sa igračima i oni znaju gdje su griješili i šta moraju popraviti.

Smeta mi što smo Crnoj Gori lako pružali šanse, što nije bilo više pritiska i dovoljno koncentracije da iz dvije stopostotne prilike koje smo stvorili u prvom poluvremenu, postignemo pogodak. Rezultat je na kraju i realan, ali protiv Danske moramo biti konkretniji, ozbiljniji, pokazati više snage i karaktera - kazao je Petev za zvaničnu stranicu FSBiH, ali nije otkrio koji igrači nisu iskoristili šansu. 

Selektor je govorio i o zdravstvenom biltenu u bh. timu.

- Igrači su odmorni, zdravi i osim Šehića spremni za današnji trening. Šehić ima problema sa koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjet ćemo koliko će biti spreman za Dansku. Vraća se Saničanin, što je dobro, ali neće biti Krunića kojeg sam pustio zbog neodložnih privatnih obaveza - kazao je Petev, najavivši nedjeljni meč protiv Danske:

- Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Evropi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za EURO, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prve do 90 minute. Već smo sedam, osam dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent sa gledaocima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati. 

Ukoliko Šehić ne bude spreman za duel sa Dancima, mjesto među stativama zauzet će Kenan Pirić, dok bi Krunića mogao zamijeniti Andrej Đokanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.