open-navfaktor-logo
search
KSBiH potvrdio
Selektor Goran Lojo ima novi klub
Goran Lojo ima novi klub. Selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH u narednoj sezoni će voditi češkog prvoligaša Slovanku.
12.06.2022. u 11:37
get url
text

Informaciju je potvdio klub iz Praga na zvaničnoj stranici.

- Ponosni smo što možemo objaviti dolazak novog trenera. Goran Lojo je trenutno selektor nacionalnog tima Bosne i Hercegovine, s kojim je osvojio peto mjesto na proteklom Eurobasketu (češka reprezentacija je završila na 12. mjestu). U karijeri je trenirao mnogo uspješnih ekipa i igračica, prošle sezone vodio njemački Gottingen. Goranu želimo sreću u narednoj sezoni - napisali su Česi.

Selektor Zmajica je zadovoljan novim angažmanom.

- Iskreno, imao sam nekoliko ponuda, na kraju mi je drago što sam odabrao Slovanku. Riječ je o klubu sa izvrsnim omladinskim pogonom, čiji dres nosi desetak reprezentativki u mlađim kategorijama.

Slovanka je prošle sezone završila na sedmom mjestu Prve lige Češke igrajući samo sa domaćim igračicama. Naredne sezone klub ima ambiciju, uz nekoliko pojačanja, da se pokuša plasirati među najboljih pet ekipa u Češkoj.

Ugovor je potpisan na jednu sezonu, uz opciju produženja. Rukovodstvo Slovanke mi je izašlo u susret što se tiče mojih obaveza sa reprezentacijom BiH što mi je, naravno bio i uvjet prilikom odabira kluba. Očekuju nas duge pripreme za Svjetsko prvenstvo u Australiji koje se igra od 22. septembra do 1. oktobra ove godine - kaže selektor Goran Lojo za zvaničnu stranicu KSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.