Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening kampu N/FSBiH u Zenici u prijateljskom susretu sa 2:0 savladala selekciju Azerbejdžana.

Strijelci za pobjedu mladih Zmajeva bili su Nardin Mulahusjenović i Stipe Jurić, a selektor Vinko Marinović bio je prilično zadovoljan predstavom i igrom koju su pružili njegovi izabranici.

- Zadovoljni smo utakmicom, pobjedom i odnosom reprezentativaca prema igri. Uspjeli smo odraditi ono što smo planirali za ovo okupljanje i to je najbitnije. Na igračima je sada da nastave da rade u svojim klubovima, a mi ćemo ih pratiti. U fazi odbrane smo odigrali dosta dobro gdje smo protivniku dopustili možda jednu priliku. U fazi napada može i više, ali to tek treba da dođe na svoje. Tek stvaramo ekipu i vidjećemo još kako će to da zgleda - rekao je Marinović.

Strijelac prvog gola Nardin Mulahusejnović također je zadovoljan.

- Drago mi je zbog pogotka i pobjede. Predstavili smo se u dobrom svjetlu iako još trebamo da se uigramo. Sretan sam što smo svi dobili šansu da se pokažemo i nadam se da smo opravdali povjerenje. Ova generacija želi da napravi iskorak i ode na veliko takmičenje - naglasio je Mulahusejnović.

Veznjak Mladosti Petar Bojo kaže da je ekipa zasluženo pobijedila.

- Ovo nam je prva utakmica i zato nam je važna. Svi smo dali svoj maksimum i zasluženo smo pobijedili. I oni su željeli pobjedu, ali mi smo danas bili bolji. Zadovoljan sam zbog asistencije, ali najvažnije je da smo pobijedili i pokazali da imamo potencijal - kazao je Bojo.