open-navfaktor-logo
search
Zasluženo slavlje
Selektor i Zmajevi zadovoljni nakon trijumfa nad Kosovom
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Kosovo u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
12.03.2023. u 18:51
get url
text

Irfan Smajlagić, selektor Zmajeva, bio je zadovoljan trijumfom njegovih izabranika.

- Znali smo da nas očekuje teška i tvrda utakmica. Zadnjih sedam dana imali smo težak raspored, od putovanja do utakmica.

Znali smo da se utakmica igra 60 minuta i da se protivnik lomi 59 minuta. Ko prvi posustane, taj i izgubi. Zadovoljan sam pristupom igri.

Nije samo cilj plasman na Evropsko prvenstvo, nego je cilj biti bolji iz utakmice u utakmicu. A iz dobre igra doći će i plasman na EURO.

Tražim od igrača da svakim danom budu sve bolji. Posljedica toga će biti i rezultat. Ovaj skup igrača je prvi put zajedno i potreban je određen broj utakmica da to dođe na svoje - rekao je Smajlagić za BHT1.

Senjamin Burić bio je najefikasniji bh. igrač sa sedam postignutih golova.

- Prvo poluvrijeme nismo odigrali kvalitetan napad. Rastemo iz okupljanja u okpljanje. Vjerujem da ćemo naredni put biti bolji i da ćemo pobijediti Sloveniju i Crnu Goru - kazao je Burić.

Admir Ahmetašević, golman Zmajeva večeras je briljirao, upisavši 19 odbrana

- Divan dan. Lijepo je pomoći svojoj reprezentaciji da dođe do cilja. Ovo je moja najbolja partija u dresu reprezentacije BiH - kazao je Ahmetašević, koji je pohvalio svog saigrača na golu BiH Bekira Čordaliju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.