open-navfaktor-logo
search
Pred duel s Engleskom
Selektor Kosova: Možda da mu slomimo nogu?
Najbolji kosovski fudbaleri porazom od Češke oprostili su se od drugog mjesta u grupi
16.11.2019. u 18:37
get url
text

Fudbalska reprezentacija Kosova bila je na pragu velike senzaciju. Selekcija Kosova imala je gol prednosti u gostima kod Češke, ano Česi su ipak uspjeli preokrenuli pobjedom 2:1 osigurati mjesto na Evropskom prvenstvu.

Najbolji kosovski fudbaleri ovim porazom su se oprostili od drugog mjesta u grupi, no još uvijek imaju šanse da kroz baraž Lige nacija izbore plasman na EURO 2020. godine.

Nakon skandala i fizičkog sukoba s Joeom Gomezom u reprezentaciju Engleske trebao bi se vratiti i Raheem Sterling, a selektor Kosova Bernard Challandes najviše se plaši upravo sjajnog napadača Cityja.

- Za nas je loša vijest da će Sterling ipak igrati. Jedan je od najboljih na svijetu na toj poziciji. I Rashford je sjajan, Kane, Abraham... Engleska ima veliki broj sjajnih igrača. Igrao Sterling ili ne, mi moramo odigrati vrhunski meč - rekao je Challandes, a zatim dodao:

- Ne bavimo se pojedincima, već ekipom u cjelini pa ćemo se tako i pripremati za Englesku. Kako zaustaviti Sterlinga? Možda da mu slomimo nogu, ali to ipak nije naš stil. Mada, imamo i mi dobru ekipu, pokazali smo to u ovom kvalifikacionom ciklusu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.