open-navfaktor-logo
search
Stigli u Zenicu
Selektor Lihtenštajna ne očekuje bodove, Salanović ne bi slavio gol
Kolvidsson je dodao kako bh. tim ima mnoge poznate igrače te da su za njega favorit grupe odmah iza Italije
04.09.2019. u 14:06
get url
text
get url
text

Fudbalska reprezentacija Lihtenštajna ne očekuje prve bodove u sutrašnjem susretu kvalifikacija protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, poručio je danas na konferenciji za medije selektor Lihtenštajna Helgi Kolvidsson.

Kolvidsson je rekao kako je ekipa s kojom radi jako mlada te da je svaki susret prilika da se razvijaju kao ekipa.

- Naš cilj je da se poboljšavamo u svakom susretu. Ekipa koju imamo je mlada, a to je prilika da skupljaju iskustvo i za njihov rad treba vremena. Bosna i Hercegovina ima izvrsnu ekipu i to je za nas izazov na najvišem nivou. Mi ne očekujemo da moramo osvojiti bodove, ali možemo, jer je u nogometu sve moguće, a mi ćemo dati svoj maksimum - rekao je Kolvidsson.

Kolvidsson je dodao kako bh. tim ima mnoge poznate igrače te da su za njega favorit grupe odmah iza Italije.

- Imate mnoge poznate igrače, reprezentacija je doživjela razvoj. U grupi je favorit Italija te BiH, ali i Grčka, Finska i Armenija su dobre ekipe. Svi će se sigurno boriti za drugo mjesto. Uvijek se nadamo bodovima, ali smo i realni i znamo da ne moramo osvojiti tri boda. Statistike su druga stvar, svaka utakmica počinje s 0:0 i neka pobijedi bolja ekipa - rekao je Kolvidsson i dodao da je samo Michele Polverino, kapiten reprezentacije, upitan za sutrašnji susret.

Nogometaš Lihtenštajna Dennis Salanović je rekao kako očekuje pun stadion te dobru podršku s obzirom na svoje bh. korijene.

FOTO: ANADOLIJA

- Već sam rekao da je posebna utakmica za mene i da očekujem pun stadion, porodica koja živi tu je rekla da će svi doći gledati utakmicu i da su organizirali autobus. Bit će to za mene posebna utakmica, ali na terenu sam igrač Lihtenštajna i probat ću dati sve od sebe i vidjet ćemo nakon susreta kako smo odigrali. Ako bih mogao dati gol, volio bih. Proslavio vjerovatno ne bih, zbog respekta prema državi, ali sigurno bih dao gol ako imam priliku - rekao je Salanović.

Lider grupe J, nakon četiri odigrana kola, su Talijani s maksimalnih 12 bodova. Slijede Finska s devet, Armenija sa šest, Grčka i BiH s po četiri te Lihtenštajn bez bodova.

Utakmica Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.