Fudbalska reprezentacija Lihtenštajna ne očekuje prve bodove u sutrašnjem susretu kvalifikacija protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, poručio je danas na konferenciji za medije selektor Lihtenštajna Helgi Kolvidsson.

Kolvidsson je rekao kako je ekipa s kojom radi jako mlada te da je svaki susret prilika da se razvijaju kao ekipa.

- Naš cilj je da se poboljšavamo u svakom susretu. Ekipa koju imamo je mlada, a to je prilika da skupljaju iskustvo i za njihov rad treba vremena. Bosna i Hercegovina ima izvrsnu ekipu i to je za nas izazov na najvišem nivou. Mi ne očekujemo da moramo osvojiti bodove, ali možemo, jer je u nogometu sve moguće, a mi ćemo dati svoj maksimum - rekao je Kolvidsson.

Kolvidsson je dodao kako bh. tim ima mnoge poznate igrače te da su za njega favorit grupe odmah iza Italije.

- Imate mnoge poznate igrače, reprezentacija je doživjela razvoj. U grupi je favorit Italija te BiH, ali i Grčka, Finska i Armenija su dobre ekipe. Svi će se sigurno boriti za drugo mjesto. Uvijek se nadamo bodovima, ali smo i realni i znamo da ne moramo osvojiti tri boda. Statistike su druga stvar, svaka utakmica počinje s 0:0 i neka pobijedi bolja ekipa - rekao je Kolvidsson i dodao da je samo Michele Polverino, kapiten reprezentacije, upitan za sutrašnji susret.

Nogometaš Lihtenštajna Dennis Salanović je rekao kako očekuje pun stadion te dobru podršku s obzirom na svoje bh. korijene.

FOTO: ANADOLIJA

- Već sam rekao da je posebna utakmica za mene i da očekujem pun stadion, porodica koja živi tu je rekla da će svi doći gledati utakmicu i da su organizirali autobus. Bit će to za mene posebna utakmica, ali na terenu sam igrač Lihtenštajna i probat ću dati sve od sebe i vidjet ćemo nakon susreta kako smo odigrali. Ako bih mogao dati gol, volio bih. Proslavio vjerovatno ne bih, zbog respekta prema državi, ali sigurno bih dao gol ako imam priliku - rekao je Salanović.

Lider grupe J, nakon četiri odigrana kola, su Talijani s maksimalnih 12 bodova. Slijede Finska s devet, Armenija sa šest, Grčka i BiH s po četiri te Lihtenštajn bez bodova.

Utakmica Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.