open-navfaktor-logo
search
Hadžići
Selektor Švicarske posjetio Hamdu Ejubovića: Priznanje koje sam dobio mi je među najdražim
Prizanje koje sam dobio mi je među najdražim, jer dolazi iz sredine gdje sam počeo svoj prve fudbalske korake, kazao je Petković
30.07.2019. u 12:58
get url
text

Selektor fudbalske reprezentacije Švicarske Vladimir Petković posjetio je danas Općinu Hadžići i načelnika  Hamdu Ejubovića. Naime, gospodin Petković, Hadžićanima poznatiji kao Dado, iskoristio je priliku da se prvom čovjeku Hadžića zahvali za posebno priznanje za razvoj sporta koje je dobio na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići u povodu obilježavanja Dana općine. Prve fudbalske korake Petković je napravio u FK Radnik iz Hadžića, a njegov otac Ivica, koji je umjesto njega primio priznanje, s ekipom Radnika ostvario je najveći uspjeh u historiji kluba, plasiravši se u Drugu ligu – Jug u bivšoj Jugoslaviji.

- Obećao sam doći u Općinu i posjetiti načelnika prvom prilikom kada budem u BiH. Evo, to se i desilo. Priznanje koje sam dobio mi je među najdražim, jer dolazi iz sredine gdje sam počeo svoj prve fudbalske korake - kazao je Petković.

Vladimir Petković je rodno Sarajevo napustio prije trideset godina. Nakon osrednje igračke karijere, počeo je trenersku. Trenirao je amaterske klubove, a profesionalno je radio kao socijalni radnik. Posljednjih šest godina je najbolji  trener u Švicarskoj. Prvi je trener s Balkana u posljednjih pola vijeka koji je vodio slavni Lazio. Nakon Ćire Blaževića, jedini je iz regije na klupi reprezentacije Švicarske. S reprezentacijom te zemlje ostvario je najbolji rezultat svih vremena u kvalifikacijama za veliko takmičenje. Ugovor sa Savezom traje do 2020. Kaže da bi mogao i ranije otići, ako dobije dobru ponudu iz neke od jačih evropskih liga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.