open-navfaktor-logo
search
Mundobasket
Senzacija na SP: Francuska izbacila Sjedinjene Američke Države
Francuzi će u polufinalu igrati protiv Argentine, koja je jučer izbacila Srbiju
11.09.2019. u 14:57
get url
text

Košarkaška reprezentacija Francuske priredila je najveću senzaciju u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva u Kini. 

Trikolori su u četvrtfinalu eliminisali Sjedinjene Američke Države slavivši danas u Dongguanu pobjedu rezultatom 89:79. 

Nakon izjednačene prve četvrtine koja je završila neodlučenim rezultatom 18:18, Francuska se počela odvajati u drugoj četvrtini, te je na odmor otišla s prednošću od šest poena (45:39).

Francuzi su nastavili u istom ritmu nakon poluvremena, te su nakon dvije i pol minute igre u nastavku imali deset poena viška (53:43).

Ipak, Amerikanci su brzo uhvatili priključak, ponajprije zahvaljujući Donovanu Mitchellu koji je u trećoj četvrtini ubacio 14 poena, i u posljednju četvrtinu ušlo se pri vodstvu SAD-a 66:63.

Sredinom posljednje četvrtine američki košarkaši imali su crnu seriju od pet minuta bez postignutog koša, što su iskoristili izabranici Vincenta Colleta. Dvije minute prije kraja poveli su šest razlike i tu prednost više nisu ispuštali do kraja utakmice.

U redovima pobjedničke reprezentacije najbolji su bili Evan Fournier s 22 poena i Rudy Gobert s 21 poenom i 16 skokova. Mitchell s 29 poena bio je najbolji strijelac kod SAD-a.

Francuzi će u polufinalu igrati protiv Argentine, koja je jučer izbacila, na papiru, prvog favorita - reprezentaciju Srbije. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.