open-navfaktor-logo
search
Osaka u suzama
Serena zaustavila iživljavanje publike na pobjednici US Opena
Serena je poražena u finalu, a svoj je bijes iskalila na sudiji Carlosu Ramosu. Ipak, tokom ceremonije proglašenja pobjednice pokazala je svoj sportski karakter
09.09.2018. u 11:09
get url
text

Nakon što je Serena Williams napravila dramatične scene u finalu US Opena, u kome je pretrpjela poraz od Japanke Naomi Osaka, drama se nastavila i tokom proglašenja pobjednice turnira.

Osaka je pobjedom protiv Serene došla do prvog Grand Slama u karijeri, a Amerikanki je put do poraza teško pao, te se istresla na sudiju Carlosa Ramosa, zbog njegovih odluka donesenih protiv nje. U jednom trenutku sudiju je nazvala lopovom, pa joj je oduzet i gem što je uveliko doprinijelo da izgubi meč.

A, onda je uslijedila blamaža na proglašenju pobjednice. Publika je izviždala i vrijeđala Japanku, smatrajući je krivcem za Serenino sramotno ponašanje. Pobjednica turnira je plačući pokušala održati pobjednički govor, no to nije bilo moguće zbog divljanja publike.

Ipak, tada je u njenu zaštitu stala Serena koja je pozvala publiku da se smire i da poštuju činjenicu da je ovaj trenutak najvažniji u karijeri Osake. Nakon toga je Japanka sve oduševila svojim kratkim govorom, za što je nagrađena ovacijama publike.

Naglasila je da je sanjala da igra finale sa Serenom.

-Znam da ste svi navijali za Serenu. Žao mi je što je meč morao završiti ovako. Hvala što ste došli gledati meč - kazala je sjajna Japanka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.