open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Shaqiri ne putuje u Beograd: Klopp obrazložio odluku
Iz tima s Anfielda su saopćili da je Shaqiri izostavljen iz ekipe koja će putovati u Srbiju "kako bi se izbjegle bilo kakve pometnje koje bi mogle biti uzrokovane albanskim korijenima igrača"
05.11.2018. u 11:00
get url
text

Engleski Fudbalski klub Liverpool odlučio je da veznjaka Xherdana Shaqirija izostavi iz ekipe koja će u Beogradu gostovati Crvenoj zvezdi u UEFA Ligi prvak.

Meč Crvene zvezde i Liverpoola na rasporedu je u utorak, a iz tima s Anfielda su saopćili da je Shaqiri izostavljen iz ekipe koja će putovati u Srbiju "kako bi se izbjegle bilo kakve pometnje koje bi mogle biti uzrokovane albanskim korijenima igrača". 

Shaqiri je švicarski reprezentativac porijeklom s Kosova, a na listi omraženih fudbalera navijača u Beogradu nalazi se i zbog načina na koji je proslavio gol koji je postigao u meču Svjetskog prvenstva u Rusiji kada je Švicarska savladala Srbiju. 

- Čuli smo i čitali spekulacije i priče o tome kako bi Shaqiri mogao biti dočekan u Beogradu i, iako ne znamo šta bi se dogodilo, želimo da odemo tamo i budemo 100 posto fokusirani na fudbal i da ne mislimo o drugim stvarima - kazao je trener Liverpoola Jurgen Klopp i dodao da je Shaqiri shvatio i prihvatio tu odluku. 

Ističući kako Liverpool ne želi slati nikakve političke poruke, Klopp je kazao da njegov tim želi biti isključivo fokusiran na igru. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.