Engleski Fudbalski klub Liverpool odlučio je da veznjaka Xherdana Shaqirija izostavi iz ekipe koja će u Beogradu gostovati Crvenoj zvezdi u UEFA Ligi prvak.

Meč Crvene zvezde i Liverpoola na rasporedu je u utorak, a iz tima s Anfielda su saopćili da je Shaqiri izostavljen iz ekipe koja će putovati u Srbiju "kako bi se izbjegle bilo kakve pometnje koje bi mogle biti uzrokovane albanskim korijenima igrača". 

Shaqiri je švicarski reprezentativac porijeklom s Kosova, a na listi omraženih fudbalera navijača u Beogradu nalazi se i zbog načina na koji je proslavio gol koji je postigao u meču Svjetskog prvenstva u Rusiji kada je Švicarska savladala Srbiju. 

- Čuli smo i čitali spekulacije i priče o tome kako bi Shaqiri mogao biti dočekan u Beogradu i, iako ne znamo šta bi se dogodilo, želimo da odemo tamo i budemo 100 posto fokusirani na fudbal i da ne mislimo o drugim stvarima - kazao je trener Liverpoola Jurgen Klopp i dodao da je Shaqiri shvatio i prihvatio tu odluku. 

Ističući kako Liverpool ne želi slati nikakve političke poruke, Klopp je kazao da njegov tim želi biti isključivo fokusiran na igru.